fbpx
thuis speel tips Lieke SLeper L+

Meten voor kleuters

Thuis aan het werk met het ordenen van klein naar groot.

Zo zet je je kind aan de slag:

Het is altijd fijn om je kind(eren) met plezier aan het werk te zien.

Vertel je kind wat de bedoeling is van de opdracht. Ga samen kijken welke spullen je nodig hebt en verzamel de materialen. Je kind kan zelf alle voorwerpen gaan zoeken met behulp van het werkblad; ‘zoek de voorwerpen’. Spreek een verzamelplek af, waar hij of zij alle voorwerpen naar toe brengt. (Het liefst bij jou in de buurt.) Na het verzamelen kan er worden gestart met het werkblad; ‘Wat is het kleinst?’ 

Op het werkblad staan steeds 3 voorwerpen naast elkaar. Laat je kind deze naast elkaar leggen en met elkaar vergelijken. Welk van deze is het kleinst? Het is hierbij belangrijk dat je je kind duidelijk verteld dat hij of zij een rondje om het kleinste voorwerp moet gaan zetten.  Is dat allemaal gelukt en heeft je kind nog zin en de concentratie voor het maken van een kleurplaat – puzzel? Dan is dit nog een leuk werkje!

Na het download van de uitleg en de werkbladen, kan iedereen aan de slag!  Veel plezier!

Dit leert je kind:

  • Reken inzicht

  • Voorwerpen verzamelen

  • Voorwerpen ordenen

Terug naar het thuis-speel-tips overzicht

Het is allemaal even anders in deze tijd. Veel mensen werken of leren vanuit huis. Wij maken allerlei leuke activiteiten om in huis of in de tuin te doen in huis. Op die manier kunnen kinderen lekker even aan de slag en kunnen ouders ondertussen hun werk doen. Heb je een vraag of wil je iets weten, kan je natuurlijk altijd contact opnemen met ons. Wij zijn onwijs benieuwd naar de resultaten van de activiteiten en wat jullie er van vinden!  Vind je het leuk om je resultaat of idee met ons te delen? Dan zien we je mail graag tegemoet; Lieke@L-plus.nl. Natuurlijk kan je ook een berichtje sturen op facebook of instagram.

2020-03-24T16:55:21+00:00