fbpx
Rots en water

Waar staat Rots&Water voor?

Wat betekent Rots en wat betekent Water

Rots en Water is een psychofysieke training voor alle kinderen op de hele wereld. In deze training wordt gebruik gemaakt van de twee elementen: Rots en Water.

Deze elementen kunnen kinderen visualiseren, waardoor kinderen inzicht krijgen in wat we bedoelen met deze elementen. Het gaat in de training niet om winnen/verliezen maar om bewustwording, gevoel en ervaring.

Rots

Iedereen kan zich een beeld vormen van een rots. Maar wat zie en voel als je aan een rots denkt?
Wat betekent de rots in de Rots&Water training bij L+?

Rots staat voor kracht, sterk staan, zelfvertrouwen, ik kan het, het durven en het doen. De kinderen leren hoe zij stevig kunnen staan, wat hun lichaamshouding en uitstraling zegt tegen de buitenwereld, hoe je voor je zelf kan opkomen, jezelf kan verdedigen en voor je mening uit kan en mag komen.

Water

Ook van water kan iedereen zich een beeld vormen. Maar wat denk en voel je als je aan water denkt?
Wat betekent water in de Rots&Water training bij L+?

Water staat voor hulpvaardigheid, mee bewegen, vrienden/contact leren maken, denken aan de ander, luisteren naar elkaar en leren samenwerken. Je kan niet altijd alleen maar doen wat jij wilt, omdat je met andere mensen te maken hebt. Je zal wel eens compromissen moeten sluiten om samen met je vrienden/klasgenoten of sportmaatjes tot een goed besluit of een goede samenwerking te komen.

contact

Het doel

Ons doel is om kinderen zich bewust te laten worden van hun eigen handelen en hun lichaamshouding/uitstraling. Daarnaast is het vergroten van hun weerbaarheid een belangrijk doel! In de Rots&Water training komen er allerlei oefeningen in spelvorm aanbod waarbij de fysieke weerbaarheid, de mentale kracht, de sociale kracht en de verbale kracht getraind worden.

Rots en Water L+ aandacht voor leren Lieke Sleper
Rots en Water evalueren L+ aandacht voor leren Lieke Sleper

Spelenderwijs leren

In de Rots&Water training leren de kinderen door te DOEN in plaats van praten! Na de oefeningen bespreken we wel alle gevoelens, ervaringen en wat we hebben ondervonden, want leren reflecteren op jezelf en anderen is een belangrijk onderdeel uit de Rots&Water training bij L+. En aan het eind van de les doen we een aantal leuke oefeningen om je sterk te voelen/maken.

Nieuwe start, nieuw schooljaar!

De zomervakantie zit er bijna weer op. Gun jij je kind een goede nieuwe start van een nieuwe schooljaar? Vanaf 1 september 2020 start de Rots&Water training weer voor kinderen van 6 tot 11 jaar in De Nieuwe Lente te Heemstede. Meer informatie of je kind aanmelden voor de training?

Meer weten?

bekijk alle trainingen
contact

Het is allemaal even anders in deze tijd. Veel mensen werken of leren vanuit huis. Wij maken allerlei leuke activiteiten om in huis of in de tuin te doen in huis. Op die manier kunnen kinderen lekker even aan de slag en kunnen ouders ondertussen hun werk doen. Heb je een vraag of wil je iets weten, kan je natuurlijk altijd contact opnemen met ons. Wij zijn onwijs benieuwd naar de resultaten van de activiteiten en wat jullie er van vinden!  Vind je het leuk om je resultaat of idee met ons te delen? Dan zien we je mail graag tegemoet; Lieke@L-plus.nl. Natuurlijk kan je ook een berichtje sturen op facebook of instagram.

2020-08-10T18:56:43+00:00