fbpx
Lieke Sleper
Lieke SleperKindercoach en Eigenaar

Sporten, spelen, leren

Een blog over zelfvertrouwen en plezier!

Een belangrijke basis voor ieder kind is dat hij/zij veiligheid en vertrouwen ervaart. Zowel thuis, op school als op de sportvereniging. Naar aanleiding van vragen die ik heb gekregen over de training Rots en Water wil ik jullie in deze blog informeren over waarom ik vind dat ieder kind het verdient om spelenderwijs communicatieve- en sociale vaardigheden te leren.

Veel leesplezier!

Het doel van Rots & Water

Heel theoretisch gezegd: de training is ontwikkeld om de sociale- en communicatieve vaardigheden van kinderen te vergroten en de sociale problemen te verminderen. In mijn eigen woorden zou ik het omschrijven als: zelfvertrouwen vergroten, de kans verminderen op pesten, voorkomen van buitensluiten en meelopen, het makkelijker maken van vriendjes en vriendinnetjes en leren reflecteren op eigen handelen. Door middel van sport en spel oefeningen leren kinderen voelen wat woorden en acties met je kunnen doen en hoe je elkaar daarin kunt steunen. In de training werken de kinderen ook aan hun uithoudingsvermogen door sportoefeningen te doen zoals sit-ups. Ze leren, zowel fysiek als mentaal, sterker te worden.

Dit zijn de 4 belangrijkste aandachtspunten bij Rots en Water:

Samenvattend

Eigenlijk kun je zeggen dat Rots en Water een soort mindfulness + jiu-jitsu + yoga is! Dit vind ik zelf het leuke van deze training; het is van alles wat. Ze leren zich te ontspannen, sterk te staan, op te komen voor zichzelf en nog veel meer belangrijke vaardigheden. Het is ontzettend leuk en leerzaam voor de kinderen en daarnaast ook heel erg tof voor mij om de training te mogen geven. Het is mooi om te zien hoe de kinderen groeien in de training. Meestal hebben de kinderen niet door dat ze ondertussen keihard aan hun zelfvertrouwen werken, wat de training extra effectief maakt!

Voor wie is Rots & Water bedoeld?

Rots&Water is bedoelt voor alle kinderen, over de hele wereld, van basis- tot middelbaar onderwijs. De kinderen leren spelenderwijs communicatie en confrontatie vaardigheden, waardoor de sociale problemen verminderen. Hierdoor leert ieder kind zichzelf te mogen en te kunnen zijn. Ik krijg regelmatig de vraag of pesters ook mee kunnen doen aan deze training. Het is juist de bedoeling dat alle kinderen in een groep worden meegenomen in het spelenderwijs leren van deze vaardigheden, dus ook de pesters! In de training leer ik kinderen voelen, luisteren en kijken naar wat woorden en gebaren met zichzelf en anderen doen. Daarnaast krijgen kinderen tools mee om rust in hun buik en hoofd te creëren en leren zij reflecteren op zichzelf.

Sociale vaardigheden zijn belangrijk

Kinderen leren allerlei vaardigheden door te spelen met anderen kinderen en door te zien wat ouders/opvoeders doen. Maar in een groep zijn er altijd kinderen die op de voorgrond treden en kinderen die dit minder doen. Door opmerkingen of houdingen van andere kinderen kunnen of durven zij niet meer hun mening te geven en/of te laten zien wie zij zijn.  Dit is dan ook precies de reden dat ik het zo belangrijk vind dat ieder kind een training krijgt waarin zij spelenderwijs en met plezier leren zelfvertrouwen te hebben en op te komen voor zichzelf en anderen!

Meer weten?

bekijk alle trainingen
inschrijven

Het mooiste van mijn werk is dat ik kinderen kan helpen om met (meer) zelfvertrouwen en plezier in het leven te staan. Kinderen zijn heel eerlijk en zullen ook laten blijken als zij iets niet leuk of fijn vinden. Aan de koppies van de kinderen zie ik wat de oefeningen en spelletjes met ze doen, daar geniet ik al van. Ik zie de kinderen letterlijk groeien en ze voelen zich begrepen. Hoe fijn is dat?! Daarom is mijn motto; zelfvertrouwen en plezier voor ieder kind!

2020-05-13T14:00:16+00:00