fbpx
L+ 3 jaar! - Lieke Sleper

🎂 Een klein feestje! 🎉

L+ bestaat 3 jaar🎈

Drie jaar geleden startte ik het avontuur waarin ik L+ aandacht voor leren op heb gezet. Dat moet natuurlijk even gevierd worden en in deze tijden doen we dat met een lekker stukje taart!

Een korte terugblik

Ik kijk terug op drie hele leerzame en toffe jaren waarin ik veel leuke mensen heb ontmoet, samenwerkingen aangegaan ben, heb mogen leren van hele leerzame opleiders, investeringen gedaan heb, allerlei keuzes heb moeten maken, administratief steeds handiger geworden ben en bovenal heel veel positieve energie heb gekregen van het horen en zien van mooie ontwikkelingen van leerlingen! Dat is waar ik het voor doe en ik kijk uit naar wat mij de komende jaren nog meer gaat brengen!

veiligheid en vertrouwen; dé basisvoorwaarden voor verdere ontwikkeling en het vinden van een persoonlijke leerweg!

Als een leerling zich op zijn gemak voelt, zal het tot leren komen. Daarom zijn veiligheid en vertrouwen zo belangrijk bij mij in de praktijk! Als aan deze kernwaarden wordt voldaan, gaan we spelen en bewegen om tot leren komen.

Bewegen en spelen

Zowel in de groepstraining als in de individuele kindercoaching staat bewegen en spelen centraal om leerlingen tot leren en automatiseren te laten komen. Soms loop je met je kind(eren) ergens tegen aan, maar weet je niet goed wat de beste hulp kan zijn. Als psychomotorische kindercoach zie ik veel ouders en kinderen die al van alles hebben geprobeerd, maar waarbij problemen als reguleren van emoties, faalangst, druk of juist teruggetrokken gedrag, concentratieproblemen en leerproblemen een rol blijven spelen (zie hier meer problemen waar psychomotorische coaching bij kan helpen!).

Ik screen je kind op zelfvertrouwen, visueel en motorisch gebied. Het kan gebeuren dat de samenwerking tussen motorische ontwikkeling en het rijpingsproces niet optimaal ontwikkelt is. Dat kan een kind belemmeren in zijn doen en laten, dan is het fijn om daar aan te werken door middel van spel en beweging. De motorische ontwikkeling is de basis voor de ontwikkeling van de hersenfuncties. Daarom doen we veel aan bewegen en spelen om bepaalde onderdelen waar het nog niet helemaal lekker loopt te trainen.

Het oefenen van de motoriek, balans en spel, geven leerlingen (meer) zelfvertrouwen doordat ze verandering bij zichzelf merken. Hierdoor voelen zij zich fijner in hun vel voelen en kunnen (weer) tot leren komen.

Het effect van thuisonderwijs

Ouders merken nu steeds vaker dat concentratie, motivatie, of echt leren niet vanzelf gaat, doordat ze vaker hun kind(eren) hebben moeten begeleiden tijdens de lockdowns. Nu we allemaal veel thuis zijn en dus met zijn allen als gezin thuis moeten werken, leren en spelen, merken we allemaal dat we een praatje tussendoor en beweegmomenten nodig hebben om onze motivatie te behouden. Dit geldt natuurlijk ook voor kinderen!

Het is bewezen dat kinderen heel veel baat hebben bij beweging en spel. Dit komt omdat beweging en spel je hersenen actief maakt en je allerlei vaardigheden leert zoals motoriek, balans, zintuiglijke ervaringen en het oplossen van problemen. Beweging zorgt voor een betere doorbloeding waardoor je hersenen meer zuurstof krijgen en je je beter kan ontwikkelen! Daarbij heb je dus ook meteen twee vliegen in één klap; kinderen vinden het leuker om te leren én ze leren er ook echt beter van!

Dus: meer klimmen & klauteren, bouwen met blokken en buitenspelen!

Bekijk hier een interessant en leuk filmpje waarin Erik Scherder uitleg geeft over het belang van bewegen en spelen voor de ontwikkeling van een kind.

Meer weten?

Bekijk alle trainingen
contact

Het mooiste van mijn werk is dat ik kinderen kan helpen om met (meer) zelfvertrouwen en plezier in het leven te staan. Kinderen zijn heel eerlijk en zullen ook laten blijken als zij iets niet leuk of fijn vinden. Ik zie de kinderen letterlijk groeien en ze voelen zich begrepen. Hoe fijn is dat?! Daarom is mijn motto; zelfvertrouwen en plezier voor ieder kind!

2021-02-10T08:39:45+00:00