fbpx
Thuis-speel-tip ketting maken jonge kinderen L+ aandacht voor leren

In één uur een vrolijke ketting maken!

Thuis aan de slag met het maken van je eigen ketting van leuke materialen!

Zo zet je je kind aan de slag:

Het is altijd fijn om je kind(eren) met plezier aan het werk te zien.

Vandaag is er een creatieve opdracht. Hierbij oefenen de kinderen hun motorische vaardigheden. Er gaat vandaag een vrolijke ketting gemaakt worden. Start met het opzoek gaan naar materialen. Het is leuk en gezellig om even (15 minuten) met je kind naar buiten te gaan, zodat je opzoek kan gaan naar bladeren, schelpen, takjes etc. Thuis heb je misschien ook nog wel materialen die je kind kan gebruiken, zoals rietjes, pennen pasta etc. Een goede start van je dag om te beginnen met het halen van een frisse neus!

Bij thuiskomst wordt alles verzameld en klaar gelegd op tafel. (Zie de benodigdheden op de uitleg) Misschien is het handig als je even samen nog het touw afmeet. Daarna kan je kind zelf gaan ordenen en bekijken wat hij/zij wilt gebruiken voor het maken van de ketting. En er kan geverfd worden. Als dat droog is, dan kunnen alle materialen aan de ketting worden geregen. Als de ketting af is, dan kan de ketting aan elkaar worden geknoopt!

Na het downloaden van de uitleg, kan iedereen aan de slag!  Veel plezier!

Terug naar het thuis-speel-tips overzicht

Het is allemaal even anders in deze tijd. Veel mensen werken of leren vanuit huis. Wij maken allerlei leuke activiteiten om in huis of in de tuin te doen in huis. Op die manier kunnen kinderen lekker even aan de slag en kunnen ouders ondertussen hun werk doen. Heb je een vraag of wil je iets weten, kan je natuurlijk altijd contact opnemen met ons. Wij zijn onwijs benieuwd naar de resultaten van de activiteiten en wat jullie er van vinden!  Vind je het leuk om je resultaat of idee met ons te delen? Dan zien we je mail graag tegemoet; Lieke@L-plus.nl. Natuurlijk kan je ook een berichtje sturen op facebook of instagram.

2020-04-22T13:06:01+00:00