fbpx
Beelddenken2019-06-04T16:37:07+00:00
Beelddenken logo L+
Beelddenken
Werkboek Ik Leer Anders Beeldenken.

Wat is Beelddenken?

Beelddenken is een andere manier van informatie verwerken; visueel. Beelddenkers denken niet in woorden maar in beelden. In het huidige onderwijs wordt de lesstof merendeels auditief aangeboden, waardoor er niet bij alle leerstijlen aangesloten wordt. Dit is logisch omdat maar 5% van de bevolking in beelden denkt en de rest (95%) auditief leert. Daardoor wordt de lesstof zoals die in het huidige onderwijs wordt aangeboden niet altijd begrepen en onthouden door kinderen die in beelden denken.  Vaak denkt men bij deze kinderen aan dyslexie of een leerachterstand. De beelddenkers hebben vaak moeite met hun concentratie, werktempo, spelling, rekenen en lezen.

Denkt uw kind in beelden? Dan kan hij of zij bij mij terecht voor de individuele training ‘Ik leer anders’. In de training ‘Ik leer anders’ leren kinderen wat beelddenken is en hoe zij hier gebruik van kunnen maken bij het opslaan, verwerken en onthouden van de aangeboden leerstof. Hierdoor krijgt een kind zelfvertrouwen en plezier in het leren.

Wilt u meer informatie over beelddenken? Download hieronder de PDF speciaal over de betekenis van beelddenken, het herkennen van beelddenkers en de training!

Beelddenken PDF
L+ Poster

Wat houdt de training in?

  • Aandacht voor leren

  • Individuele begeleiding

  • Rekenen

  • Taal en spelling

  • Onthouden en ordenen

  • Klokkijken

Referenties

Ik had best wel veel moeite met leren. Toen hoorde ik dat Lieke mij daar bij kon helpen. Al bij de 2e sessie werd bij mij duidelijk dat ik een beelddenker ben. Lieke heeft mij toen geleerd hoe te leren, daardoor kan ik nu veel makkelijker leren. Zij heeft mij geleerd hoe met beelddenken om te gaan.

Leerling 12, Velserbroek

Het kost wat meer tijd maar onze dochter krijgt nu de leerstof beter tot zich en vindt het dus ook veel leuker. Want als het leren goed gaat en de cijfers hoger worden na al je inspanning dan gaat het ook beter met je.

Ouder leerling, Velserbroek

Ik ben vooral blij dat mijn zoon niet alleen de negatieve stempel ‘dyslexie’ meer draagt. Bij deze cursus leert hij er ook de positieve kanten van inzien en vooral hoe er mee om te gaan tijdens het leren.

Vader leerling, Haarlem

Ik vond het leuke lessen bij Lieke. Het is fijn dat ik mijn hoofd nu heb geordend, hierdoor heb ik meer rust in mijn hoofd en kan ik de taal en rekenkamer op school gebruiken.

Leerling 9, Velserbroek

De lessen waren leuk! Voordat ik de beelddenktraining volgde, schreef ik vaak getallen boven de 20 verkeerd op: 24 schreef ik als 42. Door een trucje die ik van Lieke heb geleerd gaat dit nu veel beter.

Leerling 7, Velserbroek

Lieke is heel lief en helpt je goed. Ik heb geleerd hoe ik kan rekenen en dictees goed kan maken. Ook heeft Lieke mij het spel schatgravers leren spelen. Daarin leerde ik mijn schatten (eigenschappen) ontdekken. Tussendoor pakte we kaarten waar een opdracht op stond. Dat was heel leuk!

Leerling 9, Haarlem

Aankomende evenementen

Tarieven

Ik leer anders

300

Ik leer anders extra

65

Voor aanmelding of vragen over de cursus ‘Ik leer anders’ kunt u contact opnemen via de de onderstaande link:

contact pagina